Fra sort til blondt - prosessen

Når man hører noen skal fra sort til blondt, hva er det flrste vi tenker?
Oransje, grønn, gult....påske?
Jeg var lei og trengte en forandring på utseendet. Så jeg bestemte meg for å få til å gå fra sort, til blondt uten å se ut som jeg venta på påskeharen. Jeg vet ikke alle produktene frisørene brukte, men jeg skriver opp alt jeg vet hva var. Håret mitt har blitt farget for det meste mørkt med hjemme, permanent farge. Men også hatt blonde striper. Håret var på forhånd ganske sterkt og sundt. Kun utvekst farget.

Jeg var fullt klar over at dette var noe jeg ønsket å gjøre når jeg var på ferie i Tyrkia. Hvorfor? Fordi det finnes mange gode og mange dårlige frisører der, akkurat som her hjemme. Det spørs bare hvor du går. Og det er mye, MYE billigere der. Jeg søkte litt rundt på nettet før jeg reiste, og hadde bestemt meg for to plasser jeg ville sjekke ut. Men da jeg kom ned ombestemte jeg meg fort. Den første plassen så de ansatte ikke ut. Håret sto i alle kanter og fargene var grusomme! "De skal ikke få røre mitt hår" tenkte jeg litt høyt... Andre plassen virka heller ikke så bra. Men så snakka jeg med hotellet og spurte dem om råd, de sa at det var en frisør på hotellet som var veldig dyktig (viser hvor mye jeg får med meg). Jeg snakkte med frisøren, og han lagde 2 teststriper for å se hvordan håret mitt tålte blekingen. Det virket helt fint og vi avtale tidspunkt. i mellomtiden gikk jeg rundt med sort hår og 3 oransje striper...

Før:


Bilde nr.1 fra Tyrkia, dagen før jeg bleket det. Bilde nr. 2 Bilde fra photoshoot med www.tomvidarphoto.com i sommer


 1. bleking

Neste dag begynte vi kl. 10 om morgenen. Han brukte avfarging i håret for å få bort fargen i håret. Blekemiddelet han brukte var organisk, slik at det ikke slet like mye som vanlig bleking, men det tok myyyyye lenger tid. Han lot det ikke stå i lenge om gangen, da han ville skade håret minst mulig. Tyrkerne har mye sterkere hår enn nordisk, så han var veldig nøye med å passe på for slitasje hele tiden. Etterpå brukte han en silver kur han hadde i. Håret under og litt på sidene ble stripet med brun farge 5. Hadde farge 3 fra før. Silver kur på toppen igjen. Så stusset han det. Ble utrolig overrasket av hvor lite som ble slitt! Meget imponert. Litt gult ble det, men jeg brydde meg ikke om det for det var første omgang. Satt til sammen 7 timer!

Underveis:


En litt forskremt meg i frisørstolen hallveis i blekinga

 

Ferdig:


Litt dårlig bilde - hadde ikke godt kamera med

 

Kurte håret hver gang jeg vasket det for å gi det mest mulig pleie. Så etter hvert gikk jeg ned til 1 dag i uken. Brukte silver shampoo 2 dager i uken, nå bare etter behov. Kjøp silvershampoo gjennom frisør! De vet hva som faktisk fungerer. Jeg bruker disse produktene:


 

2. bleking

Ca 3 uker senere stripte frisøren min hjemme det slik at det ble lysere, og mer spill i det. Fremdeles veldig uvant med blondt hår, hehe. Siden det var mørkt under, brukte jeg mye mørke extentions under for å få det lenger og fyldigere. Elsker extentions, føler meg ustelt uten det om jeg skal kle meg fint. Extentionene jeg har brukt her er fra RapunzelOfSweden. De har veldig høy kvalitet, clipsene varer lenge, og du får mye for pengene. Den eldste settet jeg har kjøpte jeg i 2011 og bruker det fortsatt. Det er det jeg har på meg på bildet under.

 


Her er håret vått og tatt med samme kamera, men dere skjønner tegninga

 

 3. bleking

Etter at utveksten kom, måtte vi jo farge den, og fant ut at jeg ville ikke ha den skarpe kontrasten mellom det blonde og det mørke. Så frisøren bleket etterveksten og tok i minicolor for å ikke få det gult. Dette gjorde at fargen ble mye kaldere og finere. Hun stripte mørke struper i det lyse, og bleket striper i det mørke. Så da fikk jeg lyst med mørke striper oppå, det under er brunt, kopper og sort. Meget fornøyd. Og håret er fremdeles i god behold.

 

 

 

Nå er jeg ferdig med å ødelegge håret mitt for en stund. Er veldig fornøyd med resultatet, og absolutt verdt det. Skal kun ta utveksten her etter...tror jeg.


Alle produkter ikke kjøpt hos frisør, selges på BLUSH

Har dere noen spørsmål, så bare skriv det i kommentar feltet.

 

 


THETESTSITE

Stikkord:

6 kommentarer

Siv Jensen

11.10.2013 kl.19:25

Ble jo veldig bra til slutt da =) jeg og bleket håret. Men på hjemmebasis.

Du kledde det veldig godt også <3

Alexandra Maeva

11.10.2013 kl.19:30

Det ble utrolig fint. Personlig så syns jeg du kler både sort og blondt ! Jeg har selv ordnet og styret en del med håret mitt sånn siden min naturlig hårfarge er mørkebrun/svart og hårfargen min er veldig varm så ble det en del å gjøre når jeg skulle ha en veldig kald brun farge med lysestriper, haha :) Men jeg syns resultatet ble kjempe fint :)
Jeg vill si at du er utrolig heldig som fant en dyktig frisør der nede. Å da mener jeg ikke at de ikke er dyktige frisører i Tyrkia, men med tanke på at de har helt annerledes hårtype som tåler mye mer enn det nordiske håret vi har.

Karina Larsen

11.10.2013 kl.19:55

Så fint :)

Malin

11.10.2013 kl.21:18

Du kledde det skikkelig godt:)

Amalie

12.10.2013 kl.01:48

Bleiking sliter i hvertfall på håret, det merket jeg da jeg gjorde det:p

Skriv en ny kommentar

thetestsite

thetestsite

22, Sandnes

Tester ut skjønnhetsprodukter, nettbutikker, velværeprodukter o.l.. Skriver kun min ærlige mening om produktene, og håper det skal gjøre det lettere for andre å velge det rette for dem. Kom gjerne med ønsker. Kontakt/sponsor/reklame/annet: Thetestsite@outlook.com

Follow on Bloglovin Ch1ll.no - Den beste topplisten Ch1ll.no - Den beste topplisten}

Kategorier

Arkiv

hits